Управління культури і туризму

Закрити Про управління

Закрити Керівництво управління

Закрити Структура управління

Закрити Колегія управління

Закрити Нормативно-правові акти

Закрити Галузеві програми

Закрити Заходи управління культури і туризму

Закрити Інвестиційні проекти

Закрити Туризм

Закрити Про надання адміністративних послуг у галузі

Закрити Обласні премії для працівників галузі

Закрити Про стан галузі культури

Закрити Система управління якістю

Закрити Звернення громадян


Установи, заклади та організації області

Закрити Культурно-мистецькі проекти

Закрити Мережа закладів обласного підпорядкування

Закрити Установи, заклади та організації області

Закрити Творчі колективи області


Календар


Лічильник

    всього

    зараз на сайті




НОВИНИ


Відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки до проведення Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» - webmasters 04/05/2010 @ 14:01

30 квітня 2010 року під керівництвом виконуючої обов’язки заступника голови обласної державної адміністрації Людмили Давиденко відбулося засідання організаційного комітету  з питань підготовки до проведення Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів».

Людмила Давиденко наголосила на необхідності проведення на найвищому рівні підготовчих заходів до XIX Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів», який проходитиме 22-23 травня нинішнього року в обласній філармонії.

     Фестиваль започатковано у 1992 році управлінням культури і туризму облдержадміністрації та обласним Центром народної творчості в першу річницю незалежності України.

     Участь у фестивалі – велика честь для багатьох творчих колективів України. Щороку до пісенного дійства залучається біля двох тисяч аматорів з різних куточків України.

  Як повідомила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Наталія Овчаренко, у конкурсній програмі цьогорічного фестивалю своє мистецтво представлятимуть хорові колективи області та гості з інших регіонів України: Дніпропетровської, Вінницької, Полтавської, Харківської, Рівненської та Черкаської областей.

– У рамках проведення фестивалю в фойє філармонії проходитиме виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай», на якій майстри презентуватимуть свої кращі вироби та виставка короваїв, випечених майстринями Кіровоградщини, – підкреслила Наталія Овчаренко. У нинішньому році декоративно-ужиткове мистецтво презентуватимуть майстри міста Знам’янки.

     Під час церемонії урочистого відкриття на сцені до фестивальної емблеми – гілки калини – пов’язується щороку новий рушник, спеціально вишитий народними майстринями окремого району чи міста області. У цьому році така честь надається аматорам міста Знам’янки.

    За традицією під час цьогорічного фестивалю проводитимуться благодійні концерти аматорських колективів в обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни та у закладах для людей похилого віку.


Затверджено новий склад організаційного комітету з підготовки та проведення ХІХ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» - webmasters 04/05/2010 @ 13:56

     У зв’язку з кадровими змінами, що відбулися в обласній державній адміністрації розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Ларіна затверджено новий склад організаційного комітету з підготовки та проведення ХІХ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів».

   Головою організаційного комітету призначено Людмилу Давиденко, виконуючу обов’язки заступника голови облдержадміністрації, заступником – Наталю Овчаренко, начальника управління культури і туризму облдержадміністрації. До складу організаційного комітету з підготовки та проведення ХІХ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» увійшли: Лариса Андреєва, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації; Микола Кравченко, директор Кіровоградської обласної філармонії; Валерій М’ятович, головний редактор газети «Народне слово»; Сергій Омельчук, генеральний директор Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії; Віктор Пащенко, начальник управління МВС України в області; Валентина Пращур, директор обласного Центру народної творчості; Олександр Стусяк, начальник організаційного відділу апарату облдержадміністрації; Сергій Шеремет, начальник головного фінансового управління облдержадміністрації; Євгенія Шустер, начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

     ХІХ Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів» відбудеться 20 – 23 травня у приміщенні обласної філармонії. Цього року разом із хоровими колективами області своє мистецтво покажуть представники Дніпропетровської, Вінницької, Полтавської, Харківської, Рівненської, Черкаської областей.


У парку 50-річчя Жовтня відбулося закладання «Алеї Перемоги» - webmasters 04/05/2010 @ 13:51

     24 квітня 2010 року  у парку 50-річчя Жовтня відбулося закладання «Алеї Перемоги» за участю голови облдержадміністрації Сергія Ларіна, голови обласної ради Миколи Сухомлина, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, депутатів обласної ради, керівників громадських ветеранських організацій, ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників мистецької та культурної еліти обласного центру.

    Під час акції висаджено 65 ялинок. По закінченню висадки господарі парку організували частування учасників гарячим чаєм, цукерками та бубликами.


Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Наталія Овчаренко взяла участь в урочистостях з нагоди святкування 40-річчя лауреата Міжнародних конкурсів та фестивалів народного хореографічного ансамблю «Пролісок» - webmasters 04/05/2010 @ 13:43

   23 квітня 2010 року начальник управління культури і туризму  облдержадміністрації Наталія Овчаренко взяла участь в урочистостях з нагоди святкування 40-річчя лауреата Міжнародних конкурсів та фестивалів народного хореографічного ансамблю «Пролісок» Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю, що відбулися в обласній філармонії.

      Почесною грамотою управління культури і туризму Кіровоградської обласної державної адміністрації нагороджено учасників народного хореографічного ансамблю «Пролісок» Дмитра Адаменка, Вікторію Бондаренко, Інну Бузило, Олега Задорожнього, Захара Клягіна, Аліну Попазову, Олександра Скрипника, Сергія Твердохліба, Євгена Філімонова та Яну Фрунзе.

      У цей день шанувальники хореографічного мистецтва Кіровоградщини мали змогу оглянути фотовиставку, приурочену до 40-річчя народного хореографічного ансамблю «Пролісок» та помилуватися цілою низкою неперевершених хореографічних композицій у виконанні вихованців славетного колективу.


22 квітня 2010 року відбувся гала-концерт за підсумками обласного конкурсу учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів "Паросток" - webmasters 04/05/2010 @ 13:41

   22 квітня 2010 року відбувся гала-концерт за підсумками обласного конкурсу учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів "Паросток".


Підготовка до 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні - webmasters 04/05/2010 @ 13:29

     20 квітня 2010 року під час апаратної наради голови облдержадміністрації Сергія Ларіна начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Наталія Овчаренко розповіла про перелік запланованих в рамках святкування 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні культурно-мистецьких заходів. Головний із них – концерт і вшанування ветеранів – відбудеться у обласній філармонії 7 травня.


Працівники управління культури і туризму обласної державної адміністрації брали участь у заходах із благоустрою з нагоди Всесвітнього Дня довкілля - webmasters 04/05/2010 @ 13:24

     17 квітня відзначався Всесвітній День довкілля. Тому й не дивно, що саме цього дня проходили чергові заходи із благоустрою, за участі усіх структурних підрозділів облдержадміністрації.

  Працівники управління культури і туризму обласної державної адміністрації працювали на території музейно-природничого заповідника «Батьківщина Карпенка-Карого» (село Арсенівка Новомиргородського району), там вони висадили молоді саджанці.


Про стан підготовки урочистостей та святкового концерту в обласній філармонії з нагоди відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні - webmasters 04/05/2010 @ 13:14


16 квітня 2010 року під час чергового засідання оргкомітету з відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні під голуванням виконуючої обов’язки заступника голови облдержадміністрації Людмила Давиденко, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Наталя Овчаренко прозвітувала про стан підготовки урочистостей в обласній філармонії, які заплановані на 7 травня.

       У фойє філармонії цього дня мають відбутися виставки документальних фото, книг та творів образотворчого мистецтва, які пов’язані із темою Великої Вітчизняної війни.

  Урочистості розпочнуться із вітального слова голови облдержадміністрації Сергія Ларіна та голови обласної ради Миколи Сухомлина, які поздоровлять ветеранів і вручать їм нагороди.  

      Продовжиться вшанування ветеранів святковим концертом, в якому візьмуть участь кращі художні колективи і виконавці Кіровоградщини.

 

 

 8 квітня у Кіровоградському музичному училищі розпочався 12-тий Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Нейгаузівські музичні зустрічі" - webmasters 20/04/2010 @ 12:47

8 квітня у Кіровоградському музичному училищі розпочався 12-тий Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Нейгаузівські музичні зустрічі" .

Всеукраїнський фестиваль-конкурс було започатковано у 1988 році, у рік столітнього ювілею відомого піаніста і педагога Генріха Нейгауза.

22 роки поспіль, навесні, напередодні дня народження нашого видатного земляка на Кіровоградщині збираються шанувальники фортепіанного мистецтва для того щоб поєднати виступи відомих піаністів з концертами молодих музикантів – студентів вищих навчальних закладів, які змагаються за звання кращого. Кожен з конкурсантів має виконати по 7 творів: 4 – у першому турі і три - у другому

Організаторами конкурсу уже багато років виступають управління культури та туризму облдержадміністрації та Кіровоградське музичне училище.
Крім піаністів-початківців на сцені Кіровоградського музичного училища виступатимуть заслужені діячі мистецтв України, визнані виконавці: Йожеф Єрмінь, Наталія Хілобокова, Лариса Голіусова, Володимир Залевський, лауреат міжнародних конкурсів Олександр Полусмяк, який є і головою журі.
Вітаючи учасників фестивалю-конкурсу, начальник управління культури і туризму Наталія Овчаренко зазначила, що "Нейгаузівські зустрічі" вже давно стали справжнім святом для шанувальників фортепіанного виконання, а конкурс заслуговує статусу Всеукраїнського. Вона зазначила, що обласна державна адміністрація й надалі докладатиме усіх зусиль аби розкривати молоді таланти, сприяти їх розквіту.

Вітання начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Овчаренко Н.Ю. зі святом Христового Воскресіння - webmasters 04/04/2010 @ 18:56

Шановні колеги!

     Прийміть найщиріші вітання з нагоди найбільшого християнського свята Воскресіння Христового!

     Бажаю Вам щастя і радості, віри і благополуччя!

     Нехай чудесне свято Великодня принесе любов та світло у Вашу родину, щирість та добро у взаємини!

     Нехай Боже благословення буде запорукою миру на нашій землі, духовного відродження нашої держави, здійснення найзаповітніших сподівань!

     Христос Воскрес!

 

     З  повагою

Начальник управління культури і туризму

Кіровоградської обласної державної адміністрації,

заслужений працівник культури України                             Н.Овчаренко