Управління культури і туризму

Закрити Про управління

Закрити Керівництво управління

Закрити Структура управління

Закрити Колегія управління

Закрити Нормативно-правові акти

Закрити Галузеві програми

Закрити Заходи управління культури і туризму

Закрити Інвестиційні проекти

Закрити Туризм

Закрити Про надання адміністративних послуг у галузі

Закрити Обласні премії для працівників галузі

Закрити Про стан галузі культури

Закрити Система управління якістю

Закрити Звернення громадян


Установи, заклади та організації області

Закрити Культурно-мистецькі проекти

Закрити Мережа закладів обласного підпорядкування

Закрити Установи, заклади та організації області

Закрити Творчі колективи області


Календар


Лічильник

    всього

    зараз на сайті




НОВИНИ


Підсумки 51-ого обласного конкурсу "Театральна весна Кіровоградщини" - webmasters 04/04/2010 @ 18:52

     П’ятдесят перший раз дарує радість глядачам огляд аматорських театральних колективів «Театральна весна Кіровоградщини».

     Відповідно до умов проведення заходу та з метою ознайомлення якомога більшої кількості глядачів з аматорським театральним мистецтвом він проходить за системою регіональних конкурсів на базі кращих клубних закладів області.

     Успішно пройшли вони в містах Олександрія, Світловодськ та Голованівському, Компаніївскому районах. Аматори представили на сцені різноманітний репертуар від класики до сучасних авторів, від фарсу до драми.

      В рамках конкурсу театри малих форм підтверджують звання «народний аматорський колектив».

      Відкриття обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективів "Театральна весна Кіровоградщини"

     Фрагмент з вистави О.Дударева "Вечір" народного аматорського театру Палацу культури

"Світлопільський" м.Олександрії


      Фрагмент з вистави О.Коломієць  "Фараони" народного аматорського театру

Сівтловодського міского Палацу культури 

       Фрагмент з вистави  С.Ганцовського  "На північний захід від Берліна" народного аматорського театру Червонокам'янського СБК Олександрійського району 

 


Вітання з Міжнародним днем театру керівництва області - webmasters 29/03/2010 @ 08:50

Шановні театральні діячі Кіровоградщини!

Щиро вітаємо вас з професійним святом – Міжнародним Днем театру!
Наш край – колиска українського професійного театру. Світлі образи корифеїв і сьогодні надихають професійні і самодіяльні театральні колективи Кіровоградщини до високої творчості.
Переконані, що талант режисерів, акторів, художників, представників всіх театральних професій і надалі буде спрямований на збереження, примноження кращих театральних традицій і подальший розвиток сценічного мистецтва в ім’я відродження духовності в нашому суспільстві.
Щиро бажаємо вам здоров’я, натхнення, втілення найсміливіших творчих задумів, нових яскравих постановок, вдалих ролей і визнання глядачів!
З повагою
Голова обласної державної адміністрації                Голова обласної ради
Володимир МОВЧАН                                          Микола СУХОМЛИН


Вітання з Міжнародним днем театру начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Н.Овчаренко - webmasters 29/03/2010 @ 08:40

Шановні театральні діячі та працівники театру!

Шановні служителі Мельпомени!

 

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом – Міжнародним Днем театру!

 

Театральні колективи є важливим осередком культурного життя нашої країни, які зберігають і передають з покоління в покоління культурні традиції, залучаючи глядачів до світу прекрасного, до пізнання великої естетичної реальності, якою є театр.

 

Високо цінуємо ваш талант і самовіддану творчу роботу, внесок у зміцнення духовності українського народу, збагачення національної скарбниці сценічного мистецтва і гідне продовження традицій своїх видатних попередників.

 

Сьогодні, у день вашого професійного свята, шанувальники театрального мистецтва усього світу, із захопленням аплодують акторам, режисерам, усім тим, для кого сцена – сенс життя, хто вкладає у вистави душу і серце, хто дарує людям радість спілкування з мистецтвом.

 

Ви надзвичайні люди, адже ви володієте талантом змушувати людей радіти і плакати, переживати і співчувати!

 

Тож у цей святковий день бажаю вам успіху у вашій непростій, але прекрасній професії!

Нехай муза театру буде прихильна до вас і обдаровує натхненням справжніх митців, адже щирість вашого мистецтва дарує багатьом людям радість спілкування зі світом мрії.

 

Міцного здоров’я, особистого щастя, натхнення, добробуту, достатку, вдалих ролей і визнання глядачів!

 

Хай служіння українській культурі і рідному народу і надалі буде для вас джерелом високого натхнення і нових досягнень!

 

Зі святом!

 

З повагою

Н ачальник управління культури і туризму облдержадміністрації, заслужений працівник культури України

                              Н. ОВЧАРЕНКО

 


25 березня 2010 року в обласній бібліотеці для дітей ім.А.П.Гайдара відбувся обласний конкурс "Найкращий читач - 2010" - webmasters 25/03/2010 @ 21:11

   «Найкращими читачами України-2010» від Кіровоградської області стали шестикласниця зі Світловодська Анна Петрова та кіровоградець, учень 7-го класу Гімназії нових технологій навчання Артем Стьожка. Це стало відомо під час регіонального фіналу конкурсу, який відбувся 25 березня в Обласній бібліотеці для дітей імені А. Гайдара.

    Анна та Артем показали найкращі результати у навкололітературних змаганнях на інтелект і кмітливість та вибороли право представляти Кіровоградщину на великому пізнавально-розважальному фестивалі дитячого читання “Книгоманія-2010”, який відбуватиметься на початку травня у Львові. Тоді на найкращих юних читачів Кіровоградщини чекатимуть незабутні зустрічі з іншими книгоманами з усіх областей країни, з відомими письменниками та музикантами, цікаві літературні ігри та, ясна річ, призи та подарунки!


Директору обласної бібліотеки для дітей ім.А.П.Гайдара МАНЖУЛІ Т.С. присвоєно звання "Заслужений працівник культури України" - webmasters 25/03/2010 @ 21:10

Указом Президента України від 24 березня № 439 "Про відзначення державними нагородами України діячів культури і мистецтва" за вагомий особистий внесок у розвиток української культури і мистецтва, значні творчі здобутки та високий професіоналізм звання "Заслужений працівник культури України" присвоєно  МАНЖУЛІ Таїсі Сергіївні – директорові Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені А.П.Гайдара.

 


Відбулася прес-конференція начальника управляння культури і туризму облдержадміністрації Наталії Овчаренко, присвячена роботи галузі у січні-лютому 2010 року - webmasters 25/03/2010 @ 21:06

     23 березня 2010 року відбулася прес-конференція начальника управляння культури і туризму облдержадміністрації Наталії Овчаренко, присвячена роботи галузі у січні-лютому 2010 року.

      Аналізуючи проблеми, що існують у галузі культури, Наталія Овчаренко зазначила, що в області утворилася значна диспропорція із утриманням та фінансуванням закладів культури. Так, переважна кількість населення проживає у містах області, а 80 відсотків закладів культури зосереджено у сільській місцевості. До того ж, у зв’язку зі складною фінансовою ситуацією та враховуючи, що більша частина сільських рад є дотаційними, вони не в змозі утримувати у належному стані та забезпечувати повноцінний розвиток закладів культури на своїй території. Існує також велика різниця в оплаті праці різним категоріям працівників культури. Наталія Овчаренко зазначила, що вирішити ці проблеми можливо лише на законодавчому рівні, з прийняттям відповідних законів, які б створили умови для повноцінного розвитку галузі та забезпечили соціальний та правовий захист працівників культури.

      Серед першочергових проектів, які планується реалізувати цього року – подальша реконструкція Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру імені М.Л. Кропивницького, ремонт обласного художнього музею, обласного краєзнавчого музею та обласного театру ляльок, ремонт даху Кіровоградської універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.
       
      Начальник управління культури і туризму нагадала про рішення депутатів обласної ради, яке було прийнято наприкінці минулого року – утворити філію обласного краєзнавчого музею «Тобілевичі» у селі Арсенівка. На цей проект покладаються великі сподівання, адже розглядається він як дуже перспективний у напрямку подальшого розвитку музейної справи та туризму на території Новомиргородського району.
      Наталія Овчаренко повідомила, що у квітні-травні нинішнього року в області до 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні заплановано провести за участі творчих колективів та закладів культури 65 тематичних заходів. Програмою заходів передбачено проведення урочистостей, концертів, виставок, зустрічей з ветеранами, випуск CD-дисків зі спогадами учасників війни, які живуть на території Кіровоградщини. – Головне завдання цих заходів – привернути увагу жителів області, насамперед молоді до подій Великої Вітчизняної війни, нагадати про ветеранів, які у роки лихоліття вибороли свободу та незалежність для нашої держави, для нинішніх та наступних поколінь, – зазначила Наталія Овчаренко.

Відбулися урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва - webmasters 25/03/2010 @ 20:51

В обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва за участі голови облдержадміністрації Володимира Мовчана та голови обласної ради Миколи Сухомлина.

Керівники області наголосили, що Кіровоградщина дала світовій культурі неперевершених корифеїв українського театру, талановитих композиторів, піаністів, художників, архітекторів. Відзначили і те, що наш край серед лідерів за кількістю музеїв, професійних і аматорських колективів, пошанованих державними званнями і нагородами творчих людей. 

– Зовсім недавно наша область звітувала у Палаці культури «Україна» у Києві. Без захвату це дійство дивитися було не можливо. Вам аплодувала вся Україна. Ми гордимося кожним із вас – зазначив голова облдержадміністрації.
     З нагоди професійного свята  кращих працівників галузі культури області відзначено нагородами обласної державної адміністрації та обласної ради.

Вітання керівництва області з Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва - webmasters 25/03/2010 @ 20:46

Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва Кіровоградщини!

      Щиро вітаємо вас з професійним святом – Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва.
     Ваш самовідданий внесок у розвиток народної творчості, у справу збагачення мистецьких надбань Кіровоградщини, у збереження культурної спадщини дарує людям радість спілкування зі світом краси.
    Віримо, що почуття глибокої любові до рідної землі, мови, культури дозволить нам разом подолати всі виклики часу, вистояти, збагатитись новим досвідом і сміливо крокувати у майбутнє.
    Бажаємо вам щастя, міцного здоров’я, професійних злетів і родинного затишку.
     Нехай вистачить сил і наснаги досягти творчих висот, хай втілюються у життя ваші найсміливіші задуми і мрії!
З повагою
Голова обласної державної адміністрації              Голова обласної ради
Володимир МОВЧАН                                             Микола Сухомлин  

Вітання начальника управління культури і туризму облдержадміністраціії Наталії Овчаренко з ВсеукраїнськимДнем працівників культури та аматорів народного мистецтва! - webmasters 20/03/2010 @ 18:37

Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва!

Дорогі мої колеги!

 

         Прийміть найщиріші вітання з професійним святом – Всеукраїнським Днем працівників культури та аматорів народного мистецтва!

                                                 

Це свято багатотисячної армії працівників складної і розгалуженої сфери культури – клубних, бібліотечних, працівників музейних закладів, установ освіти, професійних митців і талановитих аматорів сцени.

        Я пишаюся вами, коли говорю про досягнення. Адже, не зважаючи на різноманітні проблеми, що роками накопичувалися в галузі (і творчі, і господарські, і матеріально-технічні) ми вистояли.

Ми зуміли не втратити почуття любові до рідної землі, мови, культури.

Ми збагатились досвідом і увібрали у себе плекання розмаїття народної творчості.

Дорогі мої колеги, спасибі вам, що взялись за цю велику, важливу і потрібну місію не заради нагород і почесних звань, а за покликом серця і громадянського обов’язку. Хай ваша велика праця дарує радість творчості і натхнення всім, хто приходить у заклади культури, щоб припасти до чистих джерел духовності.

Бажаю вам міцного здоров’я, сили, енергії, творчої наснаги, злагоди і достатку у ваших оселях!

 

З повагою

Н ачальник управління культури і туризму облдержадміністрації, заслужений працівник культури України

Н. ОВЧАРЕНКО


Відкриття виставки творів членів Кіровоградської обласної громадської організації «Єлисаветградський узвіз» - webmasters 20/03/2010 @ 18:29

16 березня 2010 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки творів членів Кіровоградської обласної громадської організації «Єлисаветградський узвіз» до Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва .

          Кіровоградська земля завжди була відома своїми майстрами народного мистецтва. І сьогодні багато митців, створюючи красу своїми руками незалежно від віку та професії, презентують   найкращі роботи.

На виставці представлені роботи членів Кіровоградської обласної громадської організації «Єлисаветградський узвіз» (зареєстрована в лютому 2007 року), яка включає в себе майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва: Поляруш Ірину Ігорівну, Бабич Неонілу Григорівну , Луганщук Віктора Михайловича, Шестакову Ірину Олександрівну, Коломієць Ольгу Володимирівну, Вариводу Емму Сергіївну , Дефорж Наталію Володимирівну, Кудревич Ірину Олександрівну, Корсун Раїсу Іванівну, Орловську Валентину Кирилівну, Пасашкову Світлану Леонідівну, Дробишевську Валентину Іванівну, Завалій Наталію Валеріївну, Пренко Олександру Іванівну та Коваленко Ольгу Кузьмівну.   Їх творчість добре знайома любителям мистецтва.

Вперше про себе як творче об’єднання   майстрів декоративно – прикладного мистецтва   самодіяльні майстри   заявили на День міста в 1998 році.            

Роботи учасників виставки відрізняються різноплановістю та різноманітністю технічного виконання. На виставці можна побачити олійний живопис, вироби з природних матеріалів, вишивку, в’язання, розпис по тканині, килимарство і т. ін. Виставка надасть можливість глядачам поринути у світ прекрасних і неповторних витворів народного   мистецтва.